Namai » Privatus gyvenimas » Korespondencija » Korespondencija » Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui

Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui

Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui

Užveskite pelę

Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui. Ženeva, 1826 m. vasario 25 d. Lenkų ir prancūzų k., rankraštis, originalas.

Laiške Irenėjus perduoda žinią nuo motinos Marijos de Neri–Oginskienės (1778–1851), kad gautas leidimas pratęsti Rietavo skolų mokėjimą 24 metams, taip pat užsimenama apie sėkmingą reikalų eigą Sankt-Peterburge. Be to, konstatuojama, kad pastangos surasti tinkamą gyvenamąją vietą nevaisingos, kadangi peržiūrėjęs 30 namų Irenėjus nesurado nė vieno tinkamo būsto. Laiške skundžiamasi ir dėl to, kad nesulaukiama žinių iš seserų. Taip pat Irenėjus rašo, kad retas lenkų kalbos vartojimas jam kelia rašymo problemas, tačiau išreiškia viltį, kad atvykus tėvui reikalai pasitaisys. Irenėjus tikisi, kad tėvas kitame laiške parašys jam apie savo sveikatą, dėkoja už padrąsinimus ir tikėjimą jo idėjomis, bei prašo perduoti linkėjimus Leonardui Chodzkai. Be to, informavęs, kad motinos sveikata stabilios būklės, jos nurodymu klausia tėvo apie būsimo susitikimo detales (M. K. Oginskio atvykimo laiką ir galimybes gyventi kartu).

LVIA, F. 1177, ap. 1, b. 5827, lap. 8–9.

V.P.