Namai » Privatus gyvenimas » Korespondencija » Korespondencija » Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui

Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui

Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui

Užveskite pelę

Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui. Rietavas, 1833 m. liepos 22 d. (data naujuoju stiliumi: rugpjūčio 3 d.). Prancūzų k., rankraštis, originalas.

Laiške Irenėjus pirmiausia atsiprašo tėvo, kad ilgai jam nerašė ir pavėlavo laiku išsiųsti pinigų siuntinį – tai padaryti jam trukdė tokios kliūtys, kaip nuolatinės išlaidos, tačiau kartu su šiuo laišku jau siunčiama tūkstančio sidabro rublių suma, o ir korespondencijos, kaip žadama, bus reguliaresnės. Taip pat M. K. Oginskis informuojamas apie naujienas iš žmonos Marijos de Neri gyvenimo – pranešama, kad jos sveikatos būklė yra gana gera, kad viešnagės Sankt Peterburge metu jai buvo suteikta vilties dėl pasisekimo reikaluose, dėl kurių ten vyko, be to, netrukus ji planuoja atvykti pas Irenėjų. Paminėjęs kelias trumpas naujienas seserį Idą Oginskytę-Kublicka (1813–?) ir jos vyrą Adolfą, Irenėjus skundžiasi, kad jau daugiau nei savaitę negauna žinių iš neseniai pagimdžiusios brangios sesers Amelijos. Laiškas baigiamas reiškiant viltį daugiau sužinoti apie tėvo M. K. Oginskio sveikatą bei palaiminimo prašymu jį gerbiančiam sūnui.

LVIA, F. 1177, ap. 1, b. 5827, lap. 41–42.

V.P.