Namai » Privatus gyvenimas » Korespondencija » Korespondencija » Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui

Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui

Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui

Užveskite pelę

Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui. Rietavas, 1833 m. balandžio 8 d. (data naujuoju stiliumi: balandžio 20 d.). Prancūzų k., rankraštis, originalas.

Laiške tėvui Irenėjus kalba apie sunkų laikotarpį, ištikusį jų šeimą ir „Dangaus atsiųstus“ išbandymus visam kraštui, tokius kaip prastas derlius. Irenėjus teigia, puikiai suprantantis tėvą dėl jo sunkios finansinės padėties, tačiau rašo abejojantis motinos galimybėmis dar tais pačiais metais atsiųsti reikiamą pinigų sumą. Be to, pranešama, kad motina negalės greitu metu atvykti iš Sankt Peterburgo pas M. K. Oginskį į Italiją. Čia pat Irenėjus atsiprašo dėl tėvo patiriamų nepatogumų susijusių su būstu ir dalinasi savo ateities planais trumpam vykti į Šv. Jurgio mugę Vilniuje, kur galėtų sudaryti prekybines sutartis bei svarsto, kad vasarą leis Rietave ir Zalesėje (jo pasirinkimui įtakos turės motinos sprendimai). Paminėjęs kelias naujienas iš pažįstamų asmenų gyvenimo (viena jų galimai apie Ketverių metų seimo pasiuntinio, Slanimo apskrities maršalkos, Vaitiekaus Puslovskio (1762–1833) mirtį. M. K. Oginskio sūnus laišką baigia perduodamas linkėjimus seseriai Emai ir jos vyrui Ipolitui Bžostovskiui (1810–1872).

LVIA, F. 1177, ap. 1, b. 5827, lap. 39–40.

V.P.