Namai » Privatus gyvenimas » Korespondencija » Korespondencija » Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui

Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui

Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui

Užveskite pelę

Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui. Rietavas, 1830 m. vasario 24 d. (data naujuoju stiliumi: kovo 7 d.). Prancūzų k., rankraštis, originalas.

Laiške pirmiausia aptariami finansiniai klausimai – Irenėjus skundžiasi „siaubingu“ pinigų trūkumu, dėl kurio jis teigia atsidūręs sudėtingoje padėtyje. Jo teigimu, motina visgi padarys viską, kas nuo jos priklausys, kad reikiama suma M. K. Oginskiui būtų atsiųsta. Taip pat laiške Irenėjus trumpai kalba apie savo vykdomą misiją ir atskleidžia savo netolimos ateities planus, tokius kaip kelionė į Sankt Peterburgą bei nedrąsiai prašo tėvo pagalbos, t. y. užtarimo prieš svarbius asmenis. Be to, M. K. Oginskio, jo žmonos iniciatyva, prašoma, kad jis suteiktų rekomendacinį laišką, skirtą Rusijos imperijos užsienio reikalų ministrui, grafui Karlui Nesselrode (1780–1862), kuriuo tikimasi Irenėjui užtikrinti geresnes karjeros galimybes.

LVIA, F. 1177, ap. 1, b. 5827, lap. 35–36.

V.P.