Namai » Privatus gyvenimas » Korespondencija » Korespondencija » Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui

Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui

Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui

Užveskite pelę

Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui. Ženeva, 1825 m. vasario 9 d. Prancūzų k., rankraštis, originalas.

Nuliūdintas dėl tėvo vasario pirmosios dienos laiške išreikšto nepasitenkinimo menku pažangumu bei kaltinamas tinginyste, Irenėjus išsako savo nuomonę šia tema. Kaip teigiama, kai kurie egzaminai, tokie kaip istorijos ir filosofijos buvo išlaikyti labai gerai, tačiau Irenėjus pripažįsta, jog jam stigo laiko gerai pasiruošti visiems egzaminams, be to, mokytis jam trukdė dėl nepalankaus rudens ir žiemos klimato atsiradusios sveikatos problemos, t. y. skausmai krūtinėje, miego sutrikimai, dingęs apetitas, dėl kurių buvo kreiptasi į daktarus ir kurias buvo bandoma spręsti sudarant specialią laiške minimą, dietą (vartojama mažiau mėsos, atsisakoma žvėrienos, geriama daugiau vandens) bei jodinėjant. Patikinęs, kad yra Ženevoje tam, kad dirbtų, Irenėjus perduoda tėvui žinutę, jog vos tik turės pinigų, jie pasieks tėvą. Be to, paminėjęs, kad laiškus iš motinos gauna reguliariai, M. K. Oginskio sūnus skundžiasi, kad jau ilgą laiką nesulaukia naujienų iš seserų (Idos, Emos ir Amelijos). Laiškas baigiamas perduodamais linkėjimais ne tik tėvui, bet ir ponui Leonardui Chodzkai.

LVIA, F. 1177, ap. 1, b. 5827, lap. 3–4.

V.P.