Namai » Privatus gyvenimas » Korespondencija » Korespondencija » Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui

Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui

Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui

Užveskite pelę

Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas tėvui Mykolui Kleopui Oginskiui. Zalesė, 1828 m. rugsėjo 11 d. (data naujuoju stiliumi: rugsėjo 23 d.). Prancūzų k., rankraštis, originalas.

Irenėjus laiške rašo kaip stipriai visą šeimą sujaudino žinia apie tėvui atsinaujinusią podagrą, dėl kurios jam teko atšaukti planą atvykti į Dresdeną. Kaip teigia Irenėjus, artėjanti šv. Mykolo diena dar labiau verčia pajusti juos skiriantį atstumą, taigi jis meldžiasi „stipriau nei įprastai“, kad pagerėtų tėvo sveikata ir jis greičiau galėtų grįžti į šeimos būrį. Be to, sūnus dalijasi ne tik savo palankiais įspūdžiais perskaičius tėvo atsiminimų knygą, bet ir informuoja M. K. Oginskį dėl palankių atsiliepimų Varšuvoje, netgi tarp aktyvių Napoleono šalininkų. Apie Irenėjaus motiną Mariją de Neri tepasakyta, kad jos sveikata pagerėjusi, tačiau gijimo procesas komplikuotas ir reikalaujantis milžiniškų išlaidų.

LVIA, F. 1177, ap. 1, b. 5827, lap. 20–21.

V.P.