Namai » Privatus gyvenimas » Korespondencija » Korespondencija » Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas broliui Pranciškui Ksaverui Oginskiui

Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas broliui Pranciškui Ksaverui Oginskiui

Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas broliui Pranciškui Ksaverui Oginskiui

Užveskite pelę

Irenėjaus Kleopo Oginskio laiškas broliui Pranciškui Ksaverui Oginskiui. Rietavas, 1826 m. rugpjūčio 30 d. Prancūzų k., rankraštis, originalas.

Slaptumo sumetimais kunigaikščio I. K. Oginskio (1808–1863) nepasirašytą laišką broliui Pranciškui Ksaverui Oginskiui (1801–1837), tiek laiško pradžioje, tiek pabaigoje, raginama sudeginti. Jame nurodomi patarimai, kaip elgtis kelionėje į Baltarusiją ir kaip elgtis derantis su ponu Ginet dėl pinigų pasiskolinimo, t. y. Ksaverui patariama būti atsargiam, išlaikyti šaltą protą, elgtis mandagiai ir nešvaistyti laiko rūkant ar kalbantis su netinkamais žmonėmis (tokiais, kurie negali būti naudingi arba nėra vertinami visuomenėje). Tuo pačiu kalbama apie siunčiamus 500 sidabro rublių, kurie didžiąja dalimi turi būti naudojami deryboms dėl pasiskolinimo. Išlaidas liepiama kruopščiai registruoti, kadangi vėliau apie jas teks pranešti.

LVIA, F. 1177, ap. 1, b. 5818, lap. 1–2.

V.P.